Komar Balı(Orman Gülü) 460 gr
Komar Balı(Orman Gülü) 460 gr
Komar Balı(Orman Gülü) 460 gr

Komar Balı(Orman Gülü) 460 gr (kmr61)

Fiyat : ₺350,00(KDV Dahil)
Toplam Stok Adedi : 15
₺350,00 'den başlayan taksitlerle

Bir şifa mucizesi Ormangülü Balı

Önceki yazılarımda maddî veya manevî "Hacamat, Kur’ân okumak veya dinlemek, Biyoenerji, Refseksoloji, Hastalar Risalesi v.s.” gibi birçok şifa kaynağı ve mucizelerinden bazılarını sizlere sunmuştum. Bugün ise benim de 3 seneden beri kullandığım ve gerçekten çok faydasını gördüğüm mücerrep bir şifa kaynağından bahsedeceğim, inşallah. Ormangülü Balı…

Elbette bilenleriniz vardır, ancak bu şifa kaynağının herkes tarafından bilinerek istifade edilmesi, sağlıklı bir nesil için çok önemli olduğu için arz ediyorum. Doğu Karadeniz sahil kesimlerde mor komar çiçeği (orman gülü), yüksek rakımlı yaylalarda ise beyaz komar (Yayla gülü) olarak adlandırılır. Diğer bir türü, yörede çifin adı verilen sarı komar (Sari çifin, sari zifin) çiçeğidir.

Ormangülü, fundagiller (Ericaceae) familyasından Rhododendron cinsinin 800 kadar türünü içeren çiçekli bitkilerin ortak adıdır.

Türkiye'de yetiştiği yerler: Doğu Karadeniz bölgesi. Mayıs-temmuz ayları arasında mavimsi-mor renkli çiçekler açan, 1-3 m boyunda, kışın yapraklarını dökmeyen ağaççıklar. Yapraklar kısa saplı, eliptik şekilli, 10-15 cm uzunlukta, derimsi ve sert, üstü koyu, altı açık yeşil renktedir. Çiçekler çan şeklinde, dalların ucunda 5-20'si bir arada salkım durumlar yaparlar. Meyveleri 2-3 cm uzunlukta ve çok tohumlu bir kapsüldür. 

İşte arıların, vahy-i İlâhi ile bu çiçekler üzerinde dolaşarak ürettikleri "Orman gülü balı” veya "Komar balı”; Doğu Karadeniz bölgesinde genellikle Kafkas Arıları’nın elde ettiği bir bal çeşidimizdir.

Sarı renkli olan komar zehirli olduğundan ve arılara da

zarar verdiğinden, arılar o sarı çiçeklere pek yanaşmazlar. Çok nadir de olsa bazen arıların bu sarıçiçeklerden yaptıkları bal, deli bal adıyla tanınır. Çünkü sarı komar çiçeğinde bulunan Grayonotoksin maddesi nedeniyle, arılar tarafından alınan bu madde petek gözlerine konularak zehir bala karışmış olur, fazla yenildiğinde zehirlenmelere yol açabilir.

Bir ton bala, sarı orman gülü poleninden normalde 6 gram kadar karışır. Bu oran daha yüksek olursa bal zehirli olur. Bu tür olaylar genellikle Komar balı çok tazeyken meydana gelmektedir. Bilinçsiz kullanıp çok nadir de olsa, vuku bulan zehirlenme durumunda, derhal doktora başvurmalı. Ancak doktora gitmeden önce sıcak su, sıcak çay veya tuzlu ayran içmek, zehirin etkisi azaltacaktır. Nihâî satış noktalarına gelinceye kadar bu etki azaldığından, müsterih olunuz.

Haziran ortası ve sonuna doğru tamamen komar çiçek salgısı bala dönüştüğünden, arılar kovanlarında komar çiçeklerinden aldıkları üç çeşit salgıyı birbirine karıştırırlar ve tamamen şifa kaynağı olan komar çiçek balı meydana getirilmiş olur.

Bahçeşehir Üniversitesinden, Dr. Defne Karaosmanoğlu; "deli balın, uygun bir dozda alındığı takdirde, alternatif tıp ilacı gibi iyileştirici etkisi olabileceğini, buna karşılık ‘bir çay kaşığından fazla’ yenildiğinde zehirlenmelere sebep olabileceğini” söylüyor. Tansiyonu düşürüp, geçici baygınlıklara sebep olduğu biliniyor. Bu nedenlerle Komar balı, diğer ballar gibi asla kahvaltılık olarak tüketilmemeli. Sadece ilâçlık olarak alınmalıdır. Sabah-akşam bir çay kaşığı "Ormangülü balı” çok şükür gerektiren büyük bir şifadır...

Özet olarak ŞİFA alanı: Çalışmalar, antioksidan aktivite gösteren orman gülü balının, tıbbi açıdan çok önemli bir biyolojik aktiviteye sahip olduğunu, aynı zamanda birçok bakteriye karşı antibakteriyel etki gösterdiğini ortaya koymuştur. Ayrıca Doğu Karadeniz bölgesinde alternatif tedavi olarak, mide-barsak rahatsızlıklarında (gastrit, mide ülseri, kabızlık), hipertansiyonda, koroner kalp hastalığında ve performans gücü artırdığına inanıldığından, iktidarsızlıkta kullanılmaktadır. Ayrıca CİĞER hastalıklarında da kullanmaktadır. Tansiyon düşürme ve ağrı kesici özelliği vardır. Tansiyon hastalarına özellikle tavsiye ediliyor.

Cenab-ı Hakkın insanlara bahşettiği bu Komar çiçek balını, kahvaltı ve gıda amaçlı değil, bilinçli ve ilâç olarak kullanılması ve çocuklara kesinlikle verilmemesi çok önemlidir.

İlaç olarak kullanılan Anzer balının çok pahalı olup, aynı maksatla yine ilâç için kullanılan "Ormangülü balının çok daha ucuz” (anzer’in üçte bir fiyatı) olmasının sebebi, Anzer balının üretiminin çok az, talebin ise çok fazla olmasındandır.

N O T : Özellikle ballarda da sahtecilik yaygınlaştığından, bu balın da mutlaka güvenilir yerlerden alınması şarttır. Bendeniz, bu konuda da araştırmalar yaptıktan sonra, güvenerek bal aldığım yeri de arz etmekle, sizlere faydalı olacağımı düşünüyorum. İstanbul, Fatih Kadınlar Pazarında, "BAL YUVASI-Karakovan” unvanıyla, Melikşah ve Cihat İNCEL. 0534 827 96 27 Ayrıca; Propolis, Arısütü, Polen, Ginseng’in ilâçlık ballara karıştırılıp, size özel bir ŞİVA terkibi de yaptırabilirsiniz. Vesselâm…

Bu bal hakkında daha geniş bilgi için ve kullanıp da şifaya kavuşan ünlülerin anekdotları için, bu kişilerle bizzat görüşebilirsiniz…

 

 

 

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR